АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії організували духовно-психологічну віднову для батьків загиблих воїнів

Середа, 30 грудня 2020, 12:29
Однією з ініціатив, спрямованих на допомогу постраждалим від війни на Сході України, у Стрийській єпархії є духовно-психологічна віднова. Цьогоріч, з 23 по 26 грудня, протягом чотирьох днів, у Патріаршому домі, що на Хуторівці (м. Львів), гостинно приймали вісімнадцятеро матерів та батьків загиблих воїнів АТО/ООС.

Як кажуть учасники заходу, такі зустрічі в сучасних умовах вимушеної ізоляції для них є вкрай необхідними та важливими, адже дають можливість перебувати в одній спільноті людям, яких об’єднують однакові переживання. Перебуваючи в атмосфері щирості та відкритості, почуваючись огорненими турботою, батьки змогли відновити свої душевні та фізичні сили.

Для добра учасників реабілітації працювала команда психологів – Марта Гладій та Мар’яна Бісик, фізичну реабілітацію провадила сестра Онуфрія Бачинська, ССНДМ, духовний супровід – о. Володимир Пігічин, о. Ярослав Микитчин та диякон Руслан Бліхарський.

Духовно-психологічна віднова у стінах Патріаршого дому проходила з дотриманням всіх приписаних санітарних норм та вимог, за що організатори висловлюють особливу подяку гостинним господарям. А також дякують священникам і персоналу Патріаршого дому; о. Севастьяну Дмитруху, засновнику музею митрополита Андрея Шептицького; настоятелю храму Святого Юра о. Роману Кравчику; директору-розпоряднику Львівського оперного театру імені Соломії Крушельницької пану Андрію Митрогану, гурту «Sofi bend» та семінаристам Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ за концерт та молитовний супровід.

Втілити цей благий намір вдалося завдяки фінансовій підтримці о. Романа Пітули, настоятеля катедри та вірних храму Непорочного Зачаття Діви Марії м. Філадельфія, що є прикладом солідарності всіх українців з різних куточків світу.

«Дякуємо Богу, що нас зібрав та дав нам можливість взаємно обдаровувати одне одного любов’ю та відкривати для себе доброту Бога», – кажуть учасники духовно-психологічної віднови.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next