АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії протягом Великого посту діє щорічна благодійна акція «Великопісна милостиня»

Вівторок, 23 березня 2021, 11:56
Упродовж часу Великого посту 2021 року вірних Стрийської єпархії та всіх людей доброї волі закликають долучитися до єпархіальної благодійної акції «Великопісна милостиня», яка буде тривати увесь великопісний час, а зібрані кошти будуть скеровані на реабілітацію учасників бойових дій на Сході України.

До цього у своєму Зверненні до спільнот Стрийської єпархії УГКЦ у справі збірки «Великопісна милостиня» на допомогу у реабілітації учасників бойових дій та їх родин закликав владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський.

«Великий піст є для нас особливою нагодою поєднати навзаєм великопісні практики і солідарність з тими, хто ціною свого життя і здоров’я захищав та продовжує стояти в обороні нашої України. Терпіння тих, хто потребує допомоги в лікуванні нанесених війною душевних та тілесних ран, є викликом до нашого сумління, щоб по змозі кожен узяв на себе відповідальність за несення цього спільного тягаря хреста», – йдеться у Зверненні.

«Милостиня, як щедра рука допомоги, простягнута потребуючому, є мірилом любові до Бога і ближнього. Жертвуймо як “Великопісну милостиню” ціну того, у чому ми свідомо відмовили собі, щоб стати частиною зцілюючого дотику любові та милосердя до ран, які отримали на війні наші брати і сестри з любові до нас та задля нашої свободи», – звертається до вірних владика Тарас.

Довідка: Суть благодійної акції «Великопісна милостиня» полягає в тому, що це не є звичайна збірка коштів, а цілковито звертається до великопісних практик людини. Якщо в часі посту людина свідомо постановляє відмовитись від чогось: якоїсь приємності, наприклад солодощів, припиняє палити цигарки, обмежує споживання якихось страв, тощо, тоді принаймні якусь частину заощаджених коштів може пожертвувати як Великопісну милостиню – знак солідарності сердець, щирий дар з мотиву любові до Бога та до тих, хто ради свободи нашого народу жертвував своїм здоров’ям, благополуччям, та готовий був скласти своє життя. Усі охочі долучитися до «Великопісної милостині» зможуть скласти свої пожертви у спеціально обладнані для цієї акції скриньки в усіх храмах Стрийської єпархії.

Слід зазначити, що збірка відбувається в храмах Стрийської єпархії, починаючи з 2017 року. За весь цей час з допомогою скриньок ‘‘Великопісної милостині‘‘ було зібрано 592000 грн. Це дало змогу силами спеціалістів та волонтерів Стрийської єпархії провести десять комплексних реабілітаційних заходів та забезпечити постійну діяльність «Пасторальної порадні», яка надає духовно-психологічну допомогу учасників бойових дій, їх родинам та сім’ям наших загиблих Героїв.

Пресслужба Стрийської єпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next