АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії провели ІІІ Фестиваль церковних хорових колективів «Городок 2013»

Понеділок, 28 жовтня 2013, 18:24
26 - 27 жовтня 2013 року з благословення владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії, в місті Городку на Львівщині проходив ІІІ Фестиваль церковних хорів, який зібрав хорові колективи, численних мешканців міста, а також багатьох гостей із п’яти районів, що входять до складу Стрийської єпархії. Його назва - «Городок 2013».

Слід зазначити, що такий захід проводився вже втретє. Його покровителькою є Мати Божа в Борусівській іконі, копія якої по закінченні фестивалю передається до міста, де він проходитиме наступного року.

Цьогорічний фестиваль проводився протягом двох днів. Перший день у Городку пройшов під духовний спів дитячих церковних хорів з Бібрки (церква Покрови Пресвятої Богородиці), Верина (церква Архистратига Михаїла), Великого Любіня (церква Святого Миколая), Городка (церква Благовіщення Пресвятої Богородиці) та Ходорова (церква Святих безсрібників Косми і Дам’яна).

Другого дня фестивалю, у неділю, 13 церковних хорів із міст, селищ та сіл Стрийської єпархії співали на недільних Літургіях, що відбулися одночасно у храмах міста Городка, а також Городоцького та Комарнівського деканатів.

У храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці Городка, де протягом року перебувала копія Борусівської ікони Матері Божої, Божественну Літургію очолив керівник відділу архітектури, культури і сакрального мистецтва Стрийської єпархії о. Зеновій Микласевич – голова оргкомітету фестивалю. З ним співслужили парох храму о. Степан Боровець і сотрудники: о. Михайло Греділь, виконавчий директор цьогорічного фестивалю, та о. Богдан Модла. Співав хор катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці міста Стрия.

По закінченні Богослужінь у кожному храмі відбувся короткий концерт, під час якого парафіяни мали нагоду ближче ознайомитися з творчістю хору, який гостював у них, а учасники - показати свій талант.

stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next