АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії створено трьохсоту спільноту «Матері в молитві»

Середа, 18 липня 2018, 11:48
15 липня 2018 року в парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Слобідка, на Стрийщині, створено спільноту «Матері в молитві». Це трьохсотий такий парафіяльний осередок у Стрийській єпархії. З цієї нагоди до храму на недільне Богослужіння, яке очолив адміністратор парафії о. Володимир Гатайло, завітала координатор спільноти «Матері в молитві» Стрийської єпархії Анна Форостина.

Пані Анна розповіла про особливості спільноти, історію її створення, силу молитви матері, а також про свідчення матерів, чиї прохання Господь вислухав.

Координаторка заохотила матерів цієї парафії долучатися до новоствореної молитовної групи, а о. Володимир уділив усім благословення і побажав щирої молитви та віри в те, що Господь неодмінно вислухає усі їхні прохання. Так уперше матері с. Слобідка з’єдналися у спільній молитві за дітей, рідних та близьких і мир в Україні. Присутні подякували п. Анні за можливість долучитися до такого молитовного руху.

Довідка:

Рух «Матері в молитві» заснований в 1995 році в Англії. В Україні першу спільноту організували в 2000 році. Такі осередки існують в усіх єпархіях і екзархатах УГКЦ. Проводиться велика подвижницька робота із залученням до спільнот все більшої кількості жінок, особливо молодих матерів.

У Стрийській єпархії першу спільноту «Матері в молитві» засновано 7 березня 2004 року при катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. Сьогодні у Стрийській єпархії діють 300 парафіяльних осередків  руху «Матері в молитві». Ними опікуються духівник о. Мирон Гринишин і регіональний координатор п. Анна Форостина.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next