АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії священик на сторінках книги описав історію парафії

Середа, 03 червня 2015, 15:59
З благословення владики Тараса (Сеньківа), Єпарха Стрийського, побачила світ книга о. Андрія Соколовського «Історія парафії Української Греко-Католицької Церкви с. Вишня».

Книга написана та видана стараннями о. Михайла Кушніра, адміністратора парафії с. Вишня на Городоччині, з нагоди святкування 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького, 210-ліття храму Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дем’яна та 25-ліття відродження греко-католицької парафії у с. Вишня. На сторінках книги маємо можливість ознайомитися із духовним та релігійним життям громади села. Пізнати історію храму Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дем’яна протягом століть.

Зокрема, у книзі описано історичне життя громади; подано історію храму Косми і Дем’яна у Перемишльській єпархії УГКЦ; життєписи священиків, які послужили для людей на цій парафії; період відродження Греко-Католицької Церкви у с. Вишня та розповідь про сьогодення парафіяльної громади та храму  Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дем’яна у складі Городоцького деканату Стрийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

«Видаючи цю книгу про історією парафії УГКЦ с. Вишня, хочемо присвятити її святкуванню пам’ятних дат громади села, 210-літтю храму Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дем’яна та 25-літтю відродження греко-католицької парафії в с. Вишня та в особливий спосіб долучитися до святкування Церквою цього року 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького, оскільки в родинному маєтку у с. Вишня Городоцького району Львівської області пройшли молоді роки матері митрополита УГКЦ Андрея Шептицького та блаженного священномученика УГКЦ о. Климентія Шептицького. Андрей Шептицький, онук Александра Фредро по материній лінії, часто бував у дідуся в Беньковій Вишні. Митрополит Андрей, вказуючи на роль матері у священичому покликанні, казав: «Кожен священик існує вже за двадцять років до свого народження. Він починається у своїй матері». Хочемо віддати належну шану цій святій жінці, яка своєю непохитною вірою, невгасною надією і жертвенною любов’ю зуміла влити у серця своїх синів любов до Бога і до ближніх та подякувати Богові за дар життя та служіння великого митрополита Андрея для українського народу», - о. Михайло Кушнір.

stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next