АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії вшановуватимуть видатного уродженця краю — отця Остапа Нижанківського

Субота, 20 січня 2018, 16:33
21 січня 2018 року виповнюється 155-та річниця від дня народження о. Остапа Нижанківського. Стрийський єпарх Тарас (Сеньків) звернувся до всіх священнослужителів Стрийського району (деканат міста Стрий, Моршинський, Добрянський, Дашавський і Любінецький деканати), після недільних богослужінь відслужити поминальну панахиду за упокій душі о. Остапа Нижанківського, щоб таким чином належно вшанувати пам’ять свого видатного земляка.

Остап Нижанківський народився у 1886 році на Стрийщині. Він був найстаршим серед дев’яти дітей священика Осипа Нижанківського. Навчався в Львівській духовній семінарії. У 1896 склав іспит у Празькій консерваторії на шкільного вчителя співів. Викладав спів у гімназії, був диригентом товариства «Боян» у Львові, засновником музичного видавництва «Бібліотека музикальна». Він відомий як священик УГКЦ, капелан, композитор, диригент та громадський діяч.

У 1919 році Нижанківського арештувала польська окупаційна влада, а невдовзі без суду був розстріляний у Стрию. Похований в Стрию на кладовищі в родинному гробівці разом із дружиною Оленою Нижанківською (Бачинською).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next