АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії відбулася проща в с. Більче

Вівторок, 08 жовтня 2013, 17:28
У рамках відзначення Року віри в УГКЦ 5-6 жовтня 2013 року відбулася проща Стрийської єпархії в с. Більче Миколаївського району, родинному селі блаженного священномученика Олексія Зарицького. Захід був присвячений 50-й річниці від дня смерті блаженного.

Молитовні чування в парафіяльному храмі Святих Косми й Дам′яна розпочалися в суботу ввечері Великою вечірнею з литією, після якої вірні молилися Акафіст до блаженних новомучеників УГКЦ та роздумували на тему «Віра блаженного священномученика Олексія Зарицького - зразок віри для наслідування». У неділю Божественну Літургію в храмі очолив владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії за участю єпархіального духовенства.

У своєму слові до учасників прощі архиєрей відзначив, що вона є подякою Богові за священномученика Олексія Зарицького і застановою над життєвим шляхом та подвигом блаженного, який «був оборонцем гідності людини перед навалою жорстокості й розгнузданості пекла в часи, коли йому довелося жити і служити».

Владика Тарас наголосив, що в основі перенесення випробувань блаженним і його служіння іншим була віра, яка, за словами апостола Павла, є «запорукою того, чого сподіваємося, доказом існування речей невидимих». «Оця ціль, котра була основою віри для о. Олексія Зарицького, давала йому силу витримати до кінця і робила його життя і проповідь такими переконливими, що він будив до життя знову тих, що вже духовно були мертві», – зауважив єпископ.

Попри те, що сьогодні ми не переживаємо фізичних переслідувань, Апостольський адміністратор звернув увагу вірних, що зараз перед нами стоїть випробування духовне, яке є випробуванням нашого сумління. Архиєрей закликав присутніх не переставати бути людьми віри, зберегти здатність любити (жити для іншого) та серед спокус егоїзму і споживацтва казати «так» Божій волі.

Після закінчення Літургії владика Тарас очолив Молебень до священномученика Олексія Зарицького та привітав присутніх педагогів з їх професійним святом, закликавши їх своїм служінням завжди були «речниками Правди».

фоторепортаж

Прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next