АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії відбувся регіональний з’їзд молитовних спільнот «Родина Найсвятішого Серця Ісуса»

Понеділок, 31 липня 2017, 12:33
29 липня 2017 року у храмі Святого апостола Івана Богослова в с. Суховоля на Городоччині, що у Стрийській єпархії, пройшов регіональний з’їзд молитовних спільнот «Родина Найсвятішого Серця Ісуса». Звертаючись до присутніх членів спільноти під час Архиєрейської Літургії, Преосвященний владика Тарас (Сеньків) вказав на значення молитви в житті людини.

«Молитва – це відповідь людського роду на Боже Слово, звернене до людини», – сказав проповідник, вказуючи на один важливий фактор у спілкуванні з Богом – слухання, яке передує молитві і є запорукою правдивого стосунку та діалогу з Господом. Також владика Тарас, ставлячи за приклад події зі Святого Писання, застеріг вірних від трагедії, яка може статися з людиною, що не чує Божого Слова, котрим промовляє до неї Господь.

Продовжуючи тему діалогу Бога з людиною, єпископ вказав на ще один ризик для віри людини: «Криза віри починається тоді, коли людина перебирає на себе ініціативу діалогу, не маючи смиренного серця... а також вона має місце, коли є хибне сприйняття релігійності: людина шукає уявного бога, який був би подібним до неї».

Аналізуючи події минулого і теперішнього, архиєрей відзначив силу молитви в житті людства, називаючи її «мечем» в боротьбі з дияволом.

На завершення владика Тарас побажав членам спільноти «Родина Найсвятішого Серця Ісуса», щоб їхня молитва здобула в Церкві і державі свободу, щоб вони долали ворогів своєю любов’ю, даруючи себе Богові.

Західне бюро «Живого ТВ» за матеріалами сайту stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next