АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії відбувся VІI Фестиваль церковних хорів

Вівторок, 24 жовтня 2017, 11:56
22 жовтня 2017 року з благословення владики Тараса (Сеньківа), Єпарха Стрийського, у Перемишлянах, у храмі Святого Володимира і блаженного священномученика Омеляна Ковча відбувся VІI Фестиваль церковних хорів Стрийської єпархії, присвячений 125-й річниці від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

У Фестивалі взяли участь 15 хорових колективів зі Стрийської єпархії та хорові колективи і ансамблі з інших єпархій. Фестиваль розпочався  біля пам’ятника блаженному Омелянові Ковчу Молебнем на його честь. Відтак усі перейшли до храму Святого Володимира та блаж. свщмч Омеляна Ковча, де був відслужений Молебень до Богородиці перед іконою Борусівської Божої Матері, яка є покровителькою всіх хорів Стрийської єпархії.

Програма Фестивалю була традиційною – кожний хор виконував довільну програму з двох-трьох творів. Учасниками цьогорічного Фестивалю стали колективи храмів Ходорова, Жидачева, Великого Любеня, с. Стрілки, смт Розділ, м. Перемишляни, м. Комарно, с. Устя, с. Гірне, м. Стрий, м. Бібрка, с. Лагодів та з м. Моршин. Особливим гостем була відома хорова капела «Дударик» зі Львова, яка, за словами очевидців, своїми творами «просто захопила публіку».

Наступний Фестиваль відбудеться восени 2018 року в місті Моршин, куди й була урочисто передана ікона заходу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next