АКТУАЛЬНО

У Стрию обговорювали питання міграції в Україні

Четвер, 27 листопада 2014, 16:16
25 листопада 2014 року в м. Стрию, у приміщенні Будинку вчителя, відбувся семінар «Міграція в Україні. Соціально-педагогічна та психологічна робота з сім’ями мігрантів». У семінарі взяли участь практичні психологи та соціальні педагоги ЗНЗ м. Стрия, Жидачівського і Миколаївського районів.

Під час семінару з доповідями виступили Нич Мар’яна Мар’янівна – практичний психолог, педагог, психолог Інформаційного центру з питань міграції ВБФ «Запорука» у Львівській області та Демків Галина Михайлівна – магістр психології, психолог у проекті «Мережа дитячих соціальних центрів для дітей трудових мігрантів» у  БФ «Карітас УГКЦ Самбірсько-Дрогобицької єпархії».

Учасники заходу обговорювали теми міграції в Україні, її особливості в західному регіоні. Значна увага приділялася роботі з сім’ями, а саме, як допомогти їм зробити усвідомлений вибір під час прийняття рішення про міграцію для себе та своєї сім’ї, та розглядалися соціально-психологічні впливи міграції на потенційного мігранта, дітей мігрантів, подружжя. Окрім того, була цікава робота в групах, обмін досвідом, обговорення практичних ситуацій, оцінка та аналіз роботи. Значна увага була приділена болючому питанню вимушених переселенців зі східних теренів України.

Віримо, що цей семінар послужить для добра наших дітей та родин, щоб з Божою поміччю ми допомогли їм у вирішенні складних життєвих ситуацій.

с. Людмила Панасюк, СНДМ,
голова комісії освіти і виховання
Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next