АКТУАЛЬНО

У Стрию подякували Богові за прожитий рік

Середа, 26 грудня 2017, 00:37
26 грудня 2017 року в храмі Святих апостолів Петра і Павла в м. Стрию за щорічною традицією відбулася подячна Божественна Літургія, під час якої священнослужителі Стрийського деканату молитовно дякували Господу Богу за Його милосердя та дари, отримані в році, що минає.

Подячну Літургію очолив канцлер Стрийської єпархії о. д-р Володимир Ждан. На Богослужінні були також родини священиків, які зібралися, щоб подякувати Богові за прожитий рік.

Звертаючись до присутніх з проповіддю та розважаючи над євангельським уривком про зцілення Ісусом десятьох прокажених, о. Володимир наголосив на тому, що кожна людина в будь-яких обставинах життя повинна вміти подякувати Богові за все: «Ми сьогодні дякуємо Богові за цей прожитий рік. Важливо нам є пригадати і скласти подяку Богові за все, що Він нам дав перейти всі випробування цього року, подякувати нашому Спасителеві за дар священства і служіння, якими Він нас обдарував, подякувати за те, що ми цей дар не змарнували. Нехай Господь Бог усім нам дарує надалі силу, щоб нести світові Боже Слово, слово правди, справедливості, миру».

Після закінчення Літургії о. Володимир подякував протопресвітеру деканату м. Стрия о. Мирону Гринишину, адміністратору парафії Святих апостолів Петра і Павла о. Роману Яціву та всім присутнім священнослужителям і їх родинам за спільну молитву і побажав прожити 2018 рік у співпраці з Богом, спільно пізнавати та здійснювати волю Божу і ділитися тим милосердям, яким благословив нас Господь.

Подячний молебень за щасливо прожитий рік 25 грудня відбувся і в храмі Святих рівноапостольних Володимира і Ольги у місті Стрию. Подякувати Богові прийшли численні вірні парафій міста Стрия та гості з багатьох куточків Стрийської єпархії. Богослужіння очолив Єпарх Стрийський Тарас (Сеньків). Присутні на молінні дякували Богові за прожитий 2017 рік та просили в Господа щедрих благодатей для себе, своїх родин та Батьківщини на наступний, 2018 рік.

У своєму слові до присутніх владика Тарас звернув увагу на те, що традиція дякувати Богові є одним з найважливіших елементів людської гідності: «Найважливішим на закінчення кожного року є подякувати Богу за все, що Він створив і чинить у нашому житті, за те, чим Він нас обдарував і зробив нас здатними обдарувати інших; за те, що проводив нас через важкі обставини особистого і суспільного життя, не даючи нам втратити життєві орієнтири і не даючи нашій вірі та надії знесилитися, але завжди відкривав перед нами перспективу. А тому сьогодні ми дякуємо Богові за все, що Він нам у новому 2018 році підготував. Бо дякувати Богові за те, що прийде, – це один із найбільших проявів нашої віри до Бога, в руки якого ми вкладаємо своє майбуття».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next