АКТУАЛЬНО

У Стрию розпочав діяльність єпархіальний Центр розвитку дітей та молоді імені святого Папи Івана Павла ІІ

Середа, 14 вересня 2016, 15:03
13 вересня 2016 року з благословення Єпарха Стрийського Тараса (Сеньківа) у м. Стрию (вул. Івана Павла ІІ, 10) розпочав свою діяльність Єпархіальний центр розвитку дітей та молоді імені святого Папи Івана Павла ІІ. Це перший такого типу розвивально-навчальний заклад у Стрийській єпархії, метою роботи якого є формування в дітей християнського світогляду та цінностей, що ґрунтуються на Святому Письмі, традиції та навчанні Церкви, а також всебічний розвиток особистості та підготовка до школи. У навчальній програмі – читання, письмо, математика, малювання, музика і англійська мова. Дошкільну підготовку в Центрі проходитимуть близько 100 дітей віком від 3 до 6 років.

Процес навчання розроблений на основі сучасних методик, згідно з програмними вимогами дошкільної освіти, відповідно до кожної вікової групи дітей. У підготовці дітей використовуватимуться інтерактивні методи праці та індивідуальний підхід до кожного вихованця. Усі маленькі учасники поділені на групи та мають можливість займатися з кваліфікованими педагогами.

«Основними завданнями, які ставимо перед собою, є формування у дітей особистості, а також духовний і моральний розвиток. Хочемо навчити дітей писати, читати, малювати, але передусім бажаємо допомогти їм стати добрими християнами», - зазначає директор Центру розвитку дітей та молоді імені святого Папи Івана Павла ІІ пані Оксана Ждан.

Батьки, які привели своїх дітей до Центру, також відзначають те, що дошкільна підготовка відбувається саме з розвитком християнських цінностей у їхніх дітей. Мати чотирирічної Анни-Юстини, пані Лідія Балух, каже:«Привела дитину на підготовку сюди тому, що я хочу, щоб вона виховувалася при Церкві, мені подобається навчальний процес, підхід до дітей. І я очікую, що моя дитина, коли буде йти до школи, матиме добрі знання з предметів, яких тут навчають, знайде нових друзів, а також навчиться любити Господа Бога ще більше».

Заняття в Центрі тривають з вівторка до п'ятниці від 11 до 16 години та розпочинаються і закінчуються спільною молитвою. У перервах між заняттями відбувається цікава розважальна програма. За кожен день присутності в центрі діти отримують спеціальну винагороду - "ангелятко".

Прес-служба Стрийської єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next