АКТУАЛЬНО

У Стрию урочисто відзначили день Святого апостола Якова, покровителя Стрийської єпархії

Понеділок, 07 листопада 2016, 10:22
У суботу, 5 листопада 2016 року, у день Святого апостола Якова, брата Господнього, покровителя Стрийської єпархії, у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Стрию відбулися святкові богослужіння з нагоди святкування дня Стрийської єпархії.

З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, з яким співслужили владика Василь (Тучапець), владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник, і численні представники духовенства, котрі прибули на святкування із шістнадцяти деканатів. На Богослужінні були представники влади міста Стрия та району, а також голова Львівської обласної державної адміністрації п. Олег Синютка. 

Під час Літургії владика Тарас звернувся до присутніх у храмі з літургійною проповіддю, в якій закликав священиків і вірних своїм життям давати свідчення живої віри заради власного спасіння, добра Церкви і всього нашого народу.

Після закінчення Богослужіння п. Олег Синютка від імені Президента України вручив почесну нагороду – ювілейну медаль «25 років незалежності України» владиці Богдану за його активну громадянську позицію та внесок у зміцнення суверенітету нашої держави, зокрема в ділянці капеланства та душпастирської опіки українських військовослужбовців. Вітаючи єпископа, голова облдержадміністрації висловив вдячність за самовіддану працю на душпастирській ниві та побажав йому успіхів у розбудові Церкви й держави.

Після цього окремих священнослужителів Стрийської єпархії було відзначено церковними нагородами - нагрудними хрестами з прикрасами, протоієрейськими хрестами, пам'ятними медалями та грамотами.

А насамкінець єпископи та всі присутні біля стіп Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці спільно заспівали молитву «Під твою милість» за мир в Україні.

Також цього дня після Літургії на площі перед катедральним храмом у рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», метою якої є привернення уваги до чисельних соціально-екологічних наслідків війни на Сході України та об'єднання суспільства в молитві та ділах милосердя до природи, єпископи з представниками влади посадили дерево.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next