АКТУАЛЬНО

У Стрию відбувся конкурс-фестиваль імені о. Остапа Нижанківського

Понеділок, 03 листопада 2014, 11:03
31 жовтня – 1 листопада 2014 року в рамках святкування 25-ї річниці легалізації УГКЦ та 70-ї річниці смерті митрополита Андрея Шептицького в парафії Всіх святих українського народу м. Стрия відбувся конкурс-фестиваль імені о. Остапа Нижанківського.

Програма фестивалю передбачала зустріч семінарійних хорів трьох семінарій УГКЦ, а саме: Львівської духовної семінарії Святого Духа, Дрогобицької духовної семінарії блаж. свящ. Северина, Віталія та Якима і Тернопільської Вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

Фестиваль розпочався з Молебню до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийський. У своєму вітальному слові єпископ наголосив на величній постаті митрополита Андрея, пам′ять якого Церква розпочинає цьогоріч урочисто вшановувати.

По завершенні Молебню всі присутні в храмі мали нагоду оцінити пісенні твори у виконанні хору «Каменяр» м. Стрия. Одразу після цього о. Зиновій Микласевич, голова Відділу архітектури, культури та сакрального мистецтва Стрийської єпархії, провів жеребкування, у якій послідовності запрошені семінарійні хорові колективи повинні представити свої здібності.

У суботу зранку у трьох наперед визначених храмах міста кожен хор супроводжував співом Божественну Літургію, а в обідній час взяв участь у процесійному ході до міського цвинтаря, де були відслужені панахиди біля могил о. О. Нижанківського, воїнів УПА та могили владики Юліана Ґбура.

На завершення фестивалю, ввечері, відбувся гала-концерт у храмі Всіх святих українського народу. Концерт розпочався з виступу гостя фестивалю камерного хору «Тавор» з міста Калуш. Опісля о. Зеновієм Микласевичем було оголошено вердикт членів журі: перше місце у конкурсі здобув хор Тернопільської семінарії, друге місце поділили між собою Львівська та Дрогобицька семінарії.

Приємне завершення фестивалю чекало усіх на подвір′ї храму, де присутніх почастували смачним кулешем.

Підготував Назар Юзвяк,
Медіа-центр ЛДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next