АКТУАЛЬНО

У Стрию вшанували митрополита Андрея Шептицького

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 15:30
20 вересня 2021 року в Народному домі м. Стрия відбувся культурно-просвітницький захід «На службі Богу і Україні», присвячений 77-й річниці з дня відходу у вічність та 120-й річниці інтронізації на митрополита Андрея Шептицького.

Захід відбувся з благословення владики Тараса Сеньківа та був організований Стрийською районною державною адміністрацією, Стрийською районною радою, Комісією освіти і виховання Стрийської єпарії та Фундацією «Андрей». До заходу долучилися освітяни, духовенство, гості й жителі міста, представники влади.

Із вступним словом до присутніх звернувся о. Роман Стойко, голова Комісії освіти і виховання Стрийської єпархії.

У рамках заходу відбулася презентація книги-фотоальбому «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький» та документального фільму «Андрей Шептицький: актуальне» автора Михайла Перуна, доцента кафедри богослов’я УКУ, директора Фундації «Андрей».

Автор фільму, презентуючи стрічку підкреслив, що ідея створення фільму була в тому, щоб сучасній молодій людині показати постать митрополита Андрея і в контексті його духовного служіння як Глави УГКЦ, але також у контексті його суспільної діяльності: «У цьому фільмі, я, як автор, взяв 4 інституції, які не тільки заснував чи підтримував Митрополит Андрей тоді, але які успішно діють і сьогодні: Національний музей у Львові, Греко-католицька богословська академія – УКУ, скаутська організація «Пласт» та Народна лічниця імені митрополита Андрея у Львові».

Організатори складають щиру подяку всім, хто долучився до вшанування праведного Андрея Шептицього.

stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next