АКТУАЛЬНО

У Стрию відбувся відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

Вівторок, 23 липня 2019, 12:55
20-21 липня 2019 року відбувся відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка знаходиться в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Стрию.

Взяти участь у цьогорічному відпусті до стрийської катедри прибули численні прочани, які протягом двох днів молилися до Пречистої Діви перед чудотворною іконою та випрошували ласк для себе, своїх родин, всієї Церкви та миру для України.

Молитовні святкування відпусту до Ліської чудотворної ікони, датованої 1570 роком, розпочалися в суботу, 20 липня, Великою вечірнею з литією та Молебнем до Богородиці, після яких відбувся обхід з копією чудотворної ікони центральними вулицями міста Стрия. Участь у молитовній ході взяли численні вірні, священнослужителі, а також владики Тарас Сеньків і Богдан Манишин. Продовжилося свято в катедральному храмі Божественною Літургією, після якої відбулися нічні чування. Варто зазначити, що в ці дні у катедральному храмі було виставлено копію Туринської плащаниці.

Відпустові урочистості продовжилися у неділю 21 липня. Перед входом до катедрального храму його адміністратор о. Мирон Гринишин привітав групи паломників, які прибули на святкування. А відтак відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпарх Стрийський Тарас Сеньків, з яким співслужили владика Богдан Манишин та численні священнослужителі. Під час богослужіння, після прочитання євангельського уривку, владика Тарас звернувся до присутніх з проповіддю, розважаючи над прикладом віри Пресвятої Богородиці крізь призму її богоматеринства.

По завершенні Літургії єпископи і священики разом з вірними помолилися перед Ліською чудотворною іконою, випрошуючи заступництва і опіки Богородиці для всіх присутніх, їхніх родин, Стрийської єпархії та всього українського народу, після чого було уділено відпуст. Також цього дня владика Богдан передав спільноті «Добросії», яка діє при катедральному храмі і від початку війни допомагає військовим, прапор ВМС України від командування одного з українських військових кораблів. А насамкінець до присутніх звернувся о. Мирон Гринишин, який подякував владикам, священникам і численним прочанам, а також усім, хто сприяв організації святкувань.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next