АКТУАЛЬНО

У Стрию відзначили День Стрийської єпархії

Четвер, 06 листопада 2014, 16:44
5 листопада 2014 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди святкування Дня єпархії, яке традиційно 14 років поспіль відбувається в день покровителя Стрийської єпархії - Святого апостола Якова, брата Господнього. Про це повідомили в прес-службі Стрийської єпархії УГКЦ.

Святкову Літургію також молився владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник, та духовенство Стрийської єпархії. Цього дня до священичого сану було рукоположено диякона Романа Скрипнюка. На початку проповіді владика Тарас звернув увагу духовенства на покровителів Стрийської єпархії: апостола Якова, Пресвятої родини і блаженних новомучеників, закликаючи духовенство наслідувати їх добрий приклад ревності у вірі до Бога на шляху до святості. Єпископ наголосив на силі віри, яка здатна подолати будь-якого ворога, ставлячи за приклад служіння і працю блаженного Омеляна Ковча і «духовного батька українського народу» митрополита Андрея Шептицького.

Продовжуючи своє духовне звернення до присутніх у храмі, Єпарх Стрийський звернув їхню увагу на «три важливі речі, з котрих складається, будується і зростає Церква: духовенство, родину і парафію».

«Господь довірив нам священичий уряд, аби освячувати і спасати народ», - сказав владика Тарас, звертаючись до духовенства, наголошуючи на важливості ревної праці кожного священика.

Також єпископ порушив питання священичої солідарності у відносинах духовенства, яка затьмарюється і нівелюється під впливом «пропозицій світу», закликаючи  «приймати свого брата в Христі, у священичому служінні як Божий дар, як Церква приймає кожне покликання до священства».

«Той світ міняє не політика, не зброя, але віра в Бога і щира молитва, готовність до самопосвяти…» - продовжив архиєрей, аналізуючи дійсність поверхневого служіння та ставлячи на противагу приклад ревного служіння блаженного Омеляна Ковча. Звертаючи увагу священиків на родину, владика Тарас окреслив її як «Богом створену клітину, з котрої будується організм кожного людського суспільства», сказавши, що «родина - це колиска життя, де народжується майбутнє, де народжуються політики, економісти, справедливі й чесні, де вмирає корупція». За його словами, родина – це Божий дар святості, в котрому відблискується велич і святість цілої Пресвятої Тройці тут, на землі».

Підсумовуючи все сказане у проповіді, владика Тарас Сеньків мовив: «Від того, як ми будемо проповідувати Христа, буде народжуватись людське геройство, благородство і святість».

А після Літургії кожен священик отримав з нагоди 25-річчя легалізації УГКЦ подяку від імені Єпарха Стрийського за працю у своїх парафіях.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next