АКТУАЛЬНО

У Стрию відзначили десятиріччя заснування єпархіального руху «Матері в молитві»

Понеділок, 10 березня 2014, 13:10
8 березня 2014 року рух «Матері в молитві» Стрийської єпархії відсвяткував десятиріччя свого заснування. На цю подію прибули численні представниці спільноти з усієї єпархії. Про це повідомляє прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ.

Відзначення урочистої події розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Із владикою співслужили: Адміністратор катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці  о. Мирон Гринишин, який є духівником руху «Матері в молитві» Стрийської єпархії, та о. Степан Кузишин, судовий вікарій Стрийської єпархії.

У проповіді владика Тарас привітав учасниць з десятиріччям заснування руху в Стрийській єпархії, який, за словами єпископа, зродився з почутої з глибини серця потреби єднати світ не ідеологіями, не партіями, не національною приналежністю, а приналежністю до Христа: «Рух «Матері в молитві» - це рух, членами якого стають з огляду на внутрішню потребу материнського серця, – повернути людству життя, котре є від Бога, повернути життя до християнських родин і дати свідчення правді».
  
Завершуючи проповідь, архиєрей закликав присутніх віддати своє життя в Божі руки і молитися за народ та його утвердження в правді: «Хай наша сьогоднішня спільна молитва буде нашим «дякую» Богові за те, що Він вчинив, а також актом довіри і віддання в Божі руки, щоб з нашими молитвами Бог прийняв жертву за цілий народ, за його визволення від брехні і за утвердження його у правді».

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next