АКТУАЛЬНО

«У сучасній Європі знову відроджуються національні егоїзми», − Глава УГКЦ на прес-конференції у Ватикані

Середа, 11 жовтня 2017, 23:29
У рамках заходів з нагоди вручення Нагороди примирення Капітули польсько-українського поєднання Блаженніший Святослав провів сьогодні прес-конференцію в прес-центрі Ватиканського радіо. Глава УГКЦ розповів журналістам міжнародних видань про процес польсько-українського примирення та вказав на особливу роль у ньому святого папи Івана Павла ІІ.

У зустрічі з журналістами, окрім Блаженнішого Святослава, взяли участь: Кшиштоф Томасік, заступник директора Католицької інформаційної агенції Польщі (KAI), та Марек Ленерт, колишній журналіст польської редакції «L’Osservatore Romano», кореспондент інформагентства «KAI» та співпрацівник Польського державного радіо.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що саме папа Іван Пало ІІ розпочав «духовний рух» примирення полького та українського народів: «Сьогодні на цьому шляху ми потребуємо його заступництва і допомоги, оскільки у сучасній Європі знову відроджуються національні егоїзми». На думку Блаженнішого Святослава, «ці національні егоїзми є справжнім викликом для європейської єдності і руйнують фундаменти, закладені папою Іваном Павлом ІІ».

Блаженніший Святослав вказав також на «небезпеку політичного популізму, через який політики, і не тільки вони, використовують національні сентименти для створення нових екстремальних націоналізмів».

Саме тому, вважає Глава і Отець УГКЦ, продовження «духовного руху примирення наших народів, котрий започаткував святий папа, є необхідним для побудови християнського майбутнього Європи».

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next