АКТУАЛЬНО

У Сумах освячено каплицю Введення в храм Пресвятої Богородиці

Вівторок, 06 грудня 2016, 14:57
У день свята Введення в храм Пресвятої Богородиці храмовий празник відзначила парафія УГКЦ м. Сум. Цього року він був особливим, адже відбулося освячення каплиці, престолу та іконостаса. Святкові богослужіння очолив Екзарх Харківський Василь (Тучапець).

“Парафія Введення в храм Пресвятої Богородиці у Сумах зареєстрована ще у 2005 році, – розповідає парох о. Олександр Дядя. – Спочатку тут розпочинали служіння отці василіани, уже понад десять років служу я. Греко-католицька громада в Сумах багато років не мала місця для молитви, винаймали для богослужінь номери готелів, квартири. Після візиту на східні терени України Блаженнішого Святослава ситуація змінилася: за допомогою жертводавців вдалося купити земельну ділянку для побудови храму”.

Освячення каплиці у Сумах – насправді непересічна подія. Розділити радість громади приїхали гості: священики Харківського екзархату, сестри монахині, представники інших конфесій, місцева влада.

“Дякуємо Богові, що багато зроблено, – ділиться о. Олександр, – особливо за те, що в Сумах є вулиця Митрополита Андрея Шептицького, хотілося б, щоб було встановлено ще й пам’ятний барельєф Митрополита”.

Вітаємо пароха та громаду УГКЦ м. Сум та бажаємо Божого благословення і подальшого розвитку.

Адреса храму (каплиці): вул. Окружна, 15 (район Педагогічного університету)

(с. Сад Сумського району).

Розпорядок богослужінь:

щонеділі о 10.00,

щоденно о 18.00.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next