АКТУАЛЬНО

У світ вийшла антологія поезій, присвячених Патріарху Йосифові Сліпому

Неділя, 05 січня 2014, 16:42
Наприкінці 2013 року у видавництві «Нова Зоря» (Івано-Франківськ) вийшла у світ книжка «Серця живе джерело. Антологія поезій, присвячених Блаженнішому Патріарху Йосифу Сліпому».

Про це повідомили в прес-службі Товариства «Свята Софія» США.

Публікація до 50-ліття звільнення з неволі цього ісповідника віри є третім, доповненим і виправленим, виданням (два попередні – 1995, 2000), у якому зібрано й запропоновано читачам усе найкраще з поетичного доробку 19 авторів як з України, так і з діаспори.

Своїм художнім словом поети створили образ Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого – Людини, Громадянина, Ісповідника віри Христової, життя і діяльність якої були цілковито складені на вівтар служіння Церкві, українському народу та Україні.

Упорядниками книжки є академік НАНУ Леонід Рудницький та директор Інституту філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, проф., д-р Степан Хороб. У книжці також вміщено ґрунтовну статтю д-ра Ірини Іванкович «Літературні виднокола Патріарха Йосифа Сліпого», а ціле видання збагачено репродукціями картин відомого митця діаспори Юрія Гури.

Антологію видано за сприяння Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США.

Придбати книжку можна в книгарні Наукового товариства імені Т. Шевченка у Львові.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next