АКТУАЛЬНО

У своєму виступі в ООН Папа згадав про Україну

Понеділок, 28 вересня 2015, 11:41
Перебуваючи з візитом в США, Папа Франциск виступив з доповіддю в ООН. Цей виступ став п’ятим виступом в історії, Папа закликав докласти всіх зусиль для припинення військових конфліктів, захисту навколишнього середовища та повагу до "життя в усіх його вимірах та формах”.

Звертаючись до присутніх, Святіший Отець не оминув своєю увагою також Україну. У контексті своєї промови про військові конфлікти в різних частинах світу Папа зазначив: “Ті, на кому сьогодні лежить відповідальність за міжнародні справи, повинні зробити іспит сумління”, вказавши на війну в Україні, Сирії, Іраці та інших гарячих точках світу. Понтифік наголосив, що потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб “захистити невинні народи”.

Окрім цього, Папа торкнувся теми бідності у світі, наголосив на обов’язку держави соціального захисту людини як складової її людської гідності. Він також вказав на проблему сучасної економіки, позбавленої морального виміру та базованої на “амбіціях влади та прибутків”. Промовець закликав побудувати світ без зброї масового знищення та припинити військові конфлікти в різних частинах світу. Франциск також вказав на проблему наркотрафіку як складової проблеми війни у сучасному світі.

Виступ Святішого Отця в ООН, за висновками експертів,  вказує на важливе значення співпраці Апостольського Престолу та цієї організації, котрій цього року виповнюється 70 років.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next