АКТУАЛЬНО

У свято Богоявлення ГНІХ у соборі Святої Софії в Римі відбулися святкові богослужіння та йорданське освячення води

Понеділок, 10 січня 2022, 15:50
6 cічня, у свято Богоявлення ГНІХ за григоріанським календарем, у прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі відбулися святкові богослужіння та йорданське освячення води. Напередодні, у Навечір’я Богоявлення ГНІХ, віряни собору помолилися Велике повечір’я з литією. А в сам день свята Божественну Літургію очолив о. д-р Петро Голіней, канцлер Апостольського екзархату в Італії.

«У святі Богоявлення ГНІХ переплітається багато подій, описаних в Святому Євангелії. Центральною подією, яку сьогодні святкуємо, є момент хрещення Ісуса в ріці Йордан. Богом зробив людину не переступ Божої заповіді, а прихід Сина Божого в цей світ, який заради спасіння людини сам стає людиною», – сказав він у проповіді. За його словами, коли ми святкуємо певну біблійну подію, то повинні усвідомити, що вона не відбулася десь давно, а має актуальність і в нашому житті. «Господь Бог, Божий Син Ісус Христос приходить у моє і ваше життя і приймає на себе людське тіло. Він приходить і як вифлеємське дитя, і як муж, що з’являється в Йордані, і одночасно Він присутній у своїй жертовній смерті на хресті, перемогою над нею і воскресінням та вознесінням на небо», – додав проповідник.  

Що зробити людині, аби Господь наблизився до неї? «Христос не прийде до людини, яка Його не хоче, не увійде в серце, закрите перед ним. Тільки той, хто щиро відкриває серце на Бога, "рівняє для Нього дорогу". Гордість також є перешкодою на цьому шляху: коли людина ставить власну волю вище над Господньою, свою думку, вище Божої», – пояснив душпастир. «Хрещення – омивання людської природи, яку Ісус Христос взяв задля нашого спасіння, уподібнився до нас у всьому, окрім гріха, щоби взяти наші болі і понести наші смутки, розіп’яти наші провини і гріхи перед Господом. Він не нас розпинає, а себе, і в цьому є велика любов Бога до людини. У нашому хрещенні ми приймаємо на себе образ Христа», – підсумував о. Петро.

По завершенні богослужіння всі присутні молилися Чин освячення води. Після цього присутнім уділили благословення через мирування.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next