АКТУАЛЬНО

У «Свічадо» видали книгу про життя святих для дітей

П'ятниця, 26 березня 2021, 10:28
«Святим може стати кожен!» - говорять автори нової книжки про святих для дітей, яка нещодавно вийшла у видавництві “Свічадо”. Видання має назву “Посиденьки зі святими. 60 неймовірних історій”.

Ці оповіді написані від першої особи, зрозумілою мовою, тому складається враження, наче спілкуєшся зі святими особисто на дружніх посиденьках. Про себе розповідають найвідоміші святі і блаженні: від апостолів Петра і Павла до блаженних Климентія Шептицького, Миколая Чарнецького та святих Матері Терези й Івана Павла ІІ.

Редакція працювала над цим проєктом два роки. Троє авторів, Христина Дорожовець, Олена Мацьків та Світлана Бабинська, опрацювали дорослу інформацію про святих, яку старалися подати майбутньому малому читачеві просто і в міру коротко. Кожну з розповідей доповнила оригінальною ілюстрацією знана львівська художниця Богдана Давидюк. В кінці книжки вміщено вікторину, де свої знання зможуть перевірити не тільки діти, а й дорослі. Це пожвавить сімейне читання книжки.

Директор видавництва “Свічадо” Богдан Трояновський каже, що Церква має бути суб'єктом, партнером  культурного розвитку особистості і суспільства загалом. “Отож книжка “Посиденьки зі святими”, - розповідає пан Богдан, - є певною спробою увійти в русло нової культури. Традиційно ми тяжіємо до певного типу видань, а тут ми трохи відійшли від традиційного, спробували зробити щось авангардне, інше. Може воно не зовсім авангардне і не зовсім інше, бо для мене ця книжка, ці ілюстрації це є певною формою наближення дітей до розуміння ікони. Мені, дорослій людині, цікаво читати тексти і дивитися, як художник у кожному випадку спробував передати якусь істину. В цій книжці є спроба гармонії Слова і Образу. Для нас це трохи експеримент, трохи авантюра, але, я думаю, позитивна”.

Повідомили у видавництві «Свічадо»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next