АКТУАЛЬНО

У світ вийшов другий том книги «Ясногірський монастир у документальних джерелах середини XX – початку ХХІ століть»

Четвер, 03 червня 2021, 12:02
У продаж поступив другий том книги «Ясногірський монастир у документальних джерелах середини XX – початку ХХІ століть» тритомного видання «Гошівська обитель Богородиці на Ясній горі в Карпатах».

Книжку можна придбати у церковній крамниці на Ясній горі в Гошеві.

Другий том видання містить двісті вісімдесят чотири  документи з новітньої історії Гошівської обителі, більшість із яких виявлено у вітчизняних архівах і вперше введено до наукового обігу. Вони розкривають маловивчені або невідомі сторінки історії Ясногірського монастиря – видатної відпустово-паломницької святині українського народу, яка після Львівського псевдособору, в березні 1946 року, опинилась сам на сам з більшовицьким тоталітаризмом і впродовж 1946–1950 років була в центрі духовно-світоглядної опозиції режиму, пережила його і однією з перших відродилася в незалежній Україні.

Пригадуємо, що презентація книжки відбулася 22 квітня 2021 р., у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в Івано-Франківську.

У презентації взяли участь архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, редактор видання – професор Микола Кугутяк, ректор університету професор Ігор Цепенда та ігумен Гошівського монастиря о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ.

«Дуже захопливо читати конкретні свідчення отців, які жили в непростий час і потвердили віру своїм життям. Їхня твердість викликає трепет, і слугує чудовим прикладом. Книга є науковим виданням, але, ймовірно, ми зробимо спрощений варіант для формування та виховання дітей і молоді, щоб вони теж могли бачити досконале життя. Адже формація, яку ми проходимо закладає підвалини вірності своїм обітам та присягам вірності, які ми давали», – поділився власними враженнями ігумен Гошівського монастиря о. Мар’ян Гробельний.

Зазначимо, що видання підготовлено за участю професора Миколи Кугутяка, доцентки Ірини Солонець, старшого викладача Романа Кобильника і магістерки Галини Пославської, а також за допомогою ігумена Гошівського монастиря Мар’яна Гробельного та львівського видавця Петра Меленя.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://osbm-hoshiv.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next