АКТУАЛЬНО

У Таллінні відбулися великопісні реколекції

Середа, 17 квітня 2019, 12:58
Із 12 по 14 квітня 2019 року у храмі Божої Матері Троєручиці – заступниці всіх невинно скривджених, що в місті Таллінн, Естонія, для парафіян та всіх охочих відбулися великопісні реколекції, провідником яких був прот. ліц. Олег Бісик (священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії).

Науки проводилися під час ранішніх та вечірніх богослужінь. Темами, які порушував для роздумів отець-реколектант, були: «Значення посту для християн», «Вартість Божественної Літургії», «Цінність часу» та «Важливість творення доброї парафії». Під час наук парафіяни мали можливість задати реколектанту свої запитання, на які хотіли б знайти відповідь, та отримували на них відповідь. А також всі охочі приступили до Святої Тайни Сповіді та прийняли Христа у Святому Причасті.

Завершилася духовна віднова в неділю Божественною Літургією, на якій реколектант виголосив свою заключну науку. Після спільного богослужіння усі присутні в храмі мали можливість освятив вербу та отримати благословення на благодатне завершення Великого посту.

Водночас 14 квітня відбулося спільне богослужіння о. Олега Бісика та о. Романа Кіха (який опікується греко-католиками в Естонії) у місті Тарту, яке є друге за величиною місто в Естонії, де діє громада УГКЦ. Під час богослужіння вірні мали можливість слухати Слово Боже, приступити до Святих тайн Покаянна та Євхаристії, а також освятити вербу.

За матеріалами http://ugcc.ee/uk/

Довідка

Талліннська парафія Української Греко-Католицької Церкви в Естонії була заснована з благословення Києво-Галицького митрополита Володимира Стернюка в 1991 році.

У жовтні 2000 року Талліннська парафія УГКЦ була освячена на честь Божої Матері Троєручиці – заступниці всіх невинно скривджених. Чин освячення звершив Його Блаженство Любомир Гузар –  Глава УГКЦ (2001-2011).

Нині в Естонії існує ще дві Греко-Католицькі громади в містах Тарту та Пилва.

Українська релігійна громада збирається на спільну молитву у м. Таллінн, у греко-католицькому храмі Божої Матері Троєручиці, що розташований за адресою:

Laboratooriumi 22

Tallinn 10133

Estonia

Tel. +372 5831 8004

e-mail: [email protected]


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next