АКТУАЛЬНО

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії будуть зігрівати вбогих світлом стрітенської свічки

Субота, 13 лютого 2021, 11:51
Тернопільсько-Зборівська архиєпархія долучилася до Всеукраїнської екосоціальної акції «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки», започаткованої Бюро УГКЦ з питань екології. працівники Благодійного фонду «Карітас-Тернопіль» отримали базову підтримку, у формі натуральної вощини, для виготовлення та реалізації стрітенських свічок, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Ця ініціатива Екобюро УГКЦ зародилася на основі вчення енцикліки Папи Франциска «Laudato Si – Славен будь: про турботу за наш спільний дім» та послання Синоду Єпископів УГКЦ «Залишиться вам одне – те, що ви дали вбогому!». Відчитуючи знаки нашого часу Блаженніший Святослав разом із владиками звертаються до нас наступними рядками: «Мільйони поруч із нами живуть і сьогодні в тіні цього повільного голодного вмирання, – мовчазні, позбавлені гідності, уваги, співчуття, допомоги і розуміння. Їхнє горе, придушене нашою нечутливістю і бездіяльністю, стає ще більше кричущим і нестерпним. Бо байдужість убиває!.. Бажаючи змінити ситуацію на краще, мусимо почати від заспокоєння базових потреб, зокрема від подолання голоду навколо нас».

Відповіддю на заклик Христа та на голос Церкви стала реалізація задуму Екобюро УГКЦ «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки». Працівники Карітас Тернопіль, у рамках своєї діяльності із молоддю, змогли виготовити близько 300 воскових свічок та розповсюдити їх у храмах міста. Виручені кошти будуть направлені для продовження благодійної діяльності та підтримки діючих проектів.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next