АКТУАЛЬНО

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії готуються до відзначення 25-ї річниці легалізації УГКЦ в Україні

Середа, 23 жовтня 2013, 13:29
Відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив у Києві 11-18 вересня, та згідно з декретом Митрополита Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Василя (Семенюка), від 19 вересня в архиєпархії утворено оргкомітет, який складає план заходів та нестиме відповідальність за належне відзначення 25-річчя легалізації УГКЦ.

Головою оргкомітету призначено митр. прот. Павла Репелу, синкела у справах мирян. Про це повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

У рамках підготовки до свята на парафіяльному рівні заплановано заходи молитовного та просвітницького характеру: публікації, вистави, зустрічі зі свідками підпілля. На деканальному рівні будуть проведені урочисті академії, які розпочнуться подячними богослужіннями, а також історичні доповіді, свідчення учасників та показ фільмів про часи підпілля. На рівні архиєпархії 12 жовтня 2014 року відбудеться проща до Зарваниці, на яку будуть запрошені та відзначені медалями і грамотами всі активні учасники часів підпільної УГКЦ на теренах архиєпархії.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next