АКТУАЛЬНО

У Тернополі на прикладі патріарха Йосифа Сліпого говорили про національно-патріотичне виховання

П'ятниця, 24 лютого 2017, 11:57
Проблематику національно-патріотичного виховання (історичний та психолого-педагогічний аспекти) обговорили 23 лютого на науково-практичній Всеукраїнській конференції науковців, аспірантів та вчителів. Захід приурочили до 125-річчя від дня народження патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого і, власне, його постать стала предметом аналізу.

До присутніх звернувся Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь (Семенюк), який зазначив, що патріарх Йосиф є «великим свідком надії, який невтомно працював для української справи у вигнанні, непохитно сповідуючи віру у воскресіння УГКЦ та Української держави. Він не хотів свободи для себе без свободи для його Церкви та його співбратів, поневолених фальшивим режимом. Усім нам він дає урок, що компроміс не може бути досягнутий ціною правди».

Конференція, яка відбулася в головному корпусі Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, передбачала секційні засідання за таки тематичними напрямами: Патріарх Йосип Сліпий – приклад служіння народові; Церква як чинник процесів національного відродження та ствердження державності України; Україна на зламі тисячоліть: Історичні та цивілізаційні виклики; Психолого-педагогічні та методологічні аспекти викладання суспільних та морально-духовних дисциплін у навчальних закладах; Актуальні проблеми теорії та методики навчання історії.

За результатами конференції планується видання тез і збірника статей.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next