АКТУАЛЬНО

У Тернополі освячено храм Святого священномученика Йосафата

Вівторок, 25 листопада 2008, 12:57
23 листопада, парафіяльну спільноту святого священномученика Йосафата у Тернополі відвідав Преосвященний Владика Василій (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський.
23 листопада, парафіяльну спільноту святого священномученика Йосафата у Тернополі відвідав Преосвященний Владика Василій (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський. Приїзд владики зустріли парафіяни та гості свята. Зустрічаючи Архиєрея перед храмом діти висловили щирі побажання плідного служіння для добра Церкви та просили благословення для парафії. З нагоди храмового празника владика Василій освятив храм, а також престол. Після цього була відправлена Архиєрейська Літургія, що супроводжувалася співом парафіяльного хору під керівництвом Наталії Буди. З владикою співслужили адміністратор парафії отець доктор Володимир Ковалковський, отець митрат Роман Гриджук, декан Тернопільського деканату, о. Роман Цюпка, декан м. Тернополя (Центральний деканат), о. Іван Козій, декан м. Тернополя (Східний деканат), о. Олег Григорець, декан Збаразький, о. Іван П’єхота, протоігумен отців францишкан та численне духовенство Тернопільсько-Зборівської єпархії. У своєму душпастирському зверненні Владика Василій привітав вірних із храмовим празником, зичив усім братньої любові, миру та злагоди, закликав віддатися під покров Матері Божої, наслідувати чесноти священномученика Йосафата – покровителя їхньої парафії та бути правдивими свідками Христової віри в особистому житті. Під час Божественної Літургії владика уділив дияконські свячення випускникові Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого та Папського Східного Інституту Тарасові Валаху. Після Літургії архиєрей подякував жертводавцям та людям, що спричинилися до побудови та оздоблення святині. Найбільш активних нагородив пам’ятними грамотами. В особливий спосіб владика подякував адміністратору парафії отцю доктору Володимиру Ковалковському, віце-ректору Тернопільської духовної семінарії. Йому було надано право носити золотий хрест. На завершення святкувань було здійснено чин Малого освячення води, після якого преосвященний Василій окропив та благословив присутніх.

Олег Харишин, прес-секретар

Тернопільсько-Зборівської єпархії

Додаток:  Парафія святого священномученика Йосафата була заснована у 1997 році з благословення світлої пам’яті владики Михаїла Сабриги, отцем Іваном Гунею. 25 листопада 2002 року, на храмовий празник, відбулося входження у новозбудовану святиню. З того часу парафія стала духовним пристановищем для значної частини вірних Тернополя. Завдяки активній діяльності священиків, сестер згромадження Пресвятої родини та вірних діють братство Матері Божої Неустанної Помочі, молодіжна спільнота „Знамення”, братство Архистратига Михаїла, товариство християнських сімей „Християнська Родина”, спільнота „Матері у молитві” спільнота анонімних алкоголіків „Ал-анон”. Водночас активно діють „Марійська дружина”, „Вівтарне братство” та парафіяльна школа, де діти і молодь, окрім ґрунтовної катехизації, отримують знання з іноземної мови, комп’ютерної грамоти, артистичного мистецтва тощо. На парафії також функціонує колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого, де юнаків і дівчат навчають не тільки християнських цінностей, але й надають ґрунтовну загальну освіту. Учні мають змогу отримувати атестати державного взірця та вступати у вищі навчальні заклади України.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next