АКТУАЛЬНО

У Тернополі відбувся фестиваль «Різдво у серці»

Вівторок, 30 січня 2018, 17:03
Фестиваль різдвяної коляди та вертепів «Різдво у серці» відбувся у ПК «Березіль» Тернополя. Свято для дітей та дорослих дало змогу тернополянам ще раз зануритися в атмосферу Різдва Христового. Фестиваль організувала комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Привітав учасників фестивалю владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, який подякував кожному за присутність, а оргкомітету за організацію. Архиєрей переказав вітання від Митрополита Василя (Семенюка) та подякував усім за збереження українських різдвяних традицій.

Протягом майже чотирьох годин глядачі переглядали різдвяні дійства – вертепи, слухали йорданські вірші та дивилися сценки Маланки, які готують з нагоди святкування Старого Нового року. У залі був аншлаг. Участь у фестивалі вертепів «Різдво у серці» взяли понад 200 молодих аматорів із різних греко-католицьких парафій Тернопільщини. На сцені палацу  культури «Березіль» виступали лише ті колективи, які пройшли спеціальний відбір та були визнані кращими. В організації свята цього року були залучені близько 30 волонтерів. Такий фестиваль у Тернополі є традиційним і проходить уже 15 років поспіль.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next