АКТУАЛЬНО

У Тернополі відсвяткували День богопосвячених осіб

Понеділок, 17 лютого 2014, 16:01
15 лютого в храмі Святого апостола Петра в Тернополі владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, очолив торжественну Архиєрейську Літургію з нагоди Дня богопосвячених осіб. Дякувати Богу за дар покликання прибули настоятелі монаших згромаджень і богопосвячені особи Тернопільсько-Зборівської митрополії.

У проповіді до присутніх на Літургії архиєпископ Василь говорив про особливість монаршого покликання в Церкві та значення їхньої діяльності для поширення Божого Євангелія. Владика наголосив, що «першим і головним середовищем плекання нових покликань до богопосвяченого життя є родина, в центрі якої має бути живий Ісус Христос».

Після урочистої Літургії архиєрей привітав усіх богопосвячених осіб зі святом, побажав Божої ласки і подякував за відданість і посвяту для Бога і Церкви. Відтак благословив усіх присутніх маленьким дитятком Ісусом з ясел найбільшої в Україні шопки і побажав парафії Святого апостола Петра багато покликань до монашества.

Наступним етапом святкування був концерт колядок у виконанні парафіяльного хору "Осанна" та урочиста трапеза в монастирському рефектарі для всього чернецтва.

Прес-служба архиєпархії
повідомив о. Юстиніан Городечний, ЧБМ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next