АКТУАЛЬНО

У Тернополі жінка в'їхала на авто у катедральний храм УГКЦ

Субота, 23 квітня 2022, 11:16
Цієї ночі, 23 квітня, вибивши вхідні двері, 35-річна жителька міста влетіла на авто в архикатедральний собор Непорочного Зачаття УГКЦ в Тернополі. Внаслідок наїзду в храмі пошкоджено церковне майно. Потерпілих немає.
Фото: ternopoliany.te.ua Фото: ternopoliany.te.ua

Про це повідомив мер міста Сергій Надал у фейсбуку.

«Нелюди сплюндрували святиню Тернополя – архикатедральний собор УГКЦ. Протаранивши ворота, вхідні двері автомобілем, знищили плащаницю у храмі», – написав він.

«Звертаюся до Національної поліції, Служби безпеки України, щоб якнайшвидше знайти цих антихристів і притягнути їх до відповідальності. Ми зробимо все, щоб тернополяни не відчули наруги над багатовіковим святим місцем. Зробимо все, щоб відновити святиню», – додав міський голова Тернополя.

У Поліції Тернопільської області повідомили, що на автомобілі в архикатедральний собор УГКЦ в’їхала 35-річна жителька міста. Внаслідок наїзду потерпілих немає. Водійку доправили в лікарню. У храмі пошкоджене майно. Авто вже відбуксирували з храму і помістили на арештмайданчик.

Згодом о. Роман Демуш, сотрудник храму, повідомив, що священнослужителі всю ніч перебували у храмі, щоб усунути всі пошкодження. «Зараз храм функціонує у звичному режимі. Були знищені деякі речі. Нам вдалося наново виставити плащаницю, що ми зробили вночі... Митрополит Василій здійснив чин нового освячення храму через акт вандалізму, осквернення святині. Пасхальні богослужіння у храмі відбуватимуться у звичному режимі», – розповів священник.

Пригадуємо, сьогодні за юліанським календарем Українська Греко-Католицька Церква переживає Велику суботу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next