АКТУАЛЬНО

У Тернополі завершився найчисельніший табір «Веселі канікули з Богом»

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:33
Цими днями в Архикатедральному соборі Тернополя завершився християнський табір «Веселі канікули з Богом», який тривав 2 тижні. Центральна частина Тернополя з 30 липня до 11 серпня перетворилася на локації, було весело і гамірно, адже щоденно збиралося близько 500 дітей.

«Веселі канікули з Богом» - є однією з найяскравіших і найулюбленіших акцій цілого року, - розповідає організатор табору та настоятель Архикатедри о. Орест Павліський. – Ми дякуємо батькам за ці два тижні, у яких було багато радості, посмішок, дитячого гамору, молитви, а добрий Господь благословив усіх нас доброю погодою».

Оскільки 2018 рік проголошений Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій Роком Біблії в Україні, головною темою цьогорічних «Веселих канікул» стало гасло «Face in Book». «Ця тема підготовлена нашими священиками та спільнотою аніматорів «Анімотор» спеціально для загальноміського табору, щоб допомогти дітям віднайти обличчя автентичного християнина, вдивляючись в сторінки Святого Письма та життя біблійних постатей, - підкреслює співорганізатор о. Роман Демуш.

До реалізації табору були залучені усі священики Архикатедрального собору, а допомагали їм 25 аніматорів. Дні були побудовані таким чином, що спершу відбувався збір дітей, реєстрація, ранкові банси, молитва, щоденна тематична сценка для впровадження в тематику дня, пісня і традиційна катехитична зустріч з священиками нашого Архикатедрального собору.

Традиційно ранок розпочинався на території ЗОШ №3, котра гостинно відкрила двері для учасників табору. Центром кожного дня була Божественної Літургії, у котрій діти брали діяльну участь через прислуговування, читання Слова Божого, спів, чим ми хотіли навчити їх та до нести важливість бути живою парафією та брати активну участь у житті Церкви.

Після смачного обіду день був наповнений великою грою (квестом), котрий щоразу був тематичним і відбувався на території міських парків. Серед запропонованих дітям ініціатив були як розважальні, так і дозвільницькі. Зокрема: тренінг про медіаграмотність та безпеку використання інтернету від цікавих спікерів; навчальний тренінг про запобіганню булінгу (насильства) серед дітей від пані Марії Хомів та пані Емілії Стечишин; цікава зустріч про моду та церковний етикет від пані Марії Дутчак; катання на катері по тернопільському озері; почерговий перегляд просвітницьких фільмів та мультфільму для усіх команд в ресторації «Шинок»; екскурсія по Тернополю від ТІЦ «Тернопіль»; майстер клас по розмальовуванні ваз від Роксолани Гриджук; вихід на церковні вежі та спуск у підземелля під проводом отця Ігоря Дармограя; смачний майстер клас з випікання піци в пастерії «Фламінго»; екскурсія у Тернопільську міську раду та дебати і голосування за те, чи треба ходити в неділю у Церкву; на завершення спекотного дня завжди було трохи бансів і смачне морозиво.

Особливим став останній день "Веселих канікул з Богом", участь у якому взяли багато батьків, а завершилося все святковою програмою та солодким столом. Вчергове хочемо подякувати батькам за довіру, а усім нашим парафіянам-жерводавцям, а також добродіям та меценатам за участь кожного з вас та сприяння в реалізації цього проекту, який сподіваємося ще принесе свої рясні плоди і наші літи будуть добрими християнами і чесними громадянами.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next