АКТУАЛЬНО

У Тернополі відбулася екуменічна молитва за участю представників християнських Церков

Понеділок, 27 січня 2020, 13:48
25 січня в архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя вперше з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василя Семенюка та ініціативи екуменічної комісії архиєпархії відбулася екуменічна молитва Вечірні за участю представників християнських Церков нашого міста.

У молитві взяли участь представник Римо-Католицької Церкви о. Андрій Маліг та Православної Церкви України о. Олег Гах, а також священники Тернопільського (центрального) деканату УГКЦ на чолі з о.-деканом Віталієм Козаком і чисельні вірні.

"Оцією молитвою ми хочемо показати спільність основ віри із нашими братами у Христі, - наголосив у своєму слові о. Віталій Козак. - Насправді, того, що нас об'єднує, є значно більше від того, що нас роз'єднує... Віримо, що Святий Дух може нас допровадити до єдності. А єдності немає, бо є людська слабкість і людська неміч. Не тому, що Бог так хотів, а тому, що ми є люди. Однак ми повинні хотіти цієї єдності і прагнути до неї".

Молитва відбулася в рамках Тижня молитов за єдність християн, який провів цими днями Святіший Отець Франциск, Папа Римський.

Пресслужба архиєпархії
світлина о. Ігор Махніцький


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next