АКТУАЛЬНО

У Тернополі відбулася урочиста академія з нагоди 125-річчя від дня народження патріарха Йосифа Сліпого

Понеділок, 12 червня 2017, 11:25
11 червня в Палаці культури «Березіль» міста Тернополя відбулася урочиста академія, присвячена 125-річчю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Цим заходом організатори, серед яких Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ, Релігійне товариство українців-католиків "Свята Софія" США та фундація «Андрей» привернули увагу тернополян до постаті патріарха Йосифа. Автором проекту та його втілювачем виступив Михайло Перун.

Духовне слово про життєвий шлях ісповідника віри та Отця і Глави УГКЦ виголосив на початку Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк).

Музичну програму на високому мистецькому рівні виконали солісти, хор і камерний оркестр, лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслужена академічна капела України «Трембіта» під батутом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Кулика.

Слово про життя та служіння майстерно виголосила заслужений працівник культури України Марія Христинич.

Упродовж урочистої академії прозвучали нові музичні твори Мирослава Волинського: «Заповіт» на тексти патріарха Йосифа Сліпого в поетичному переспіві Анни Волинської та «Не покидав тебе я, Україно» на слова Галини Архитко, написані з нагоди 125-річчя патріарха Йосифа.

Усім присутнім на урочистій академії було роздано «Заповіт» патріарха Йосифа Сліпого, підготовлений Релігійним товариством «Свята Софія». У фойє палацу культури була представлена філетелістична віставка, яку оргкомітет підготував з нагоди урочистої академії.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next