АКТУАЛЬНО

У Тернополі відбулася зустріч молодих священників, які душпастирюють серед молоді

П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:18
Із благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка та з ініціативи голови Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отця Ореста Павліського, у Тернополі відбулася зустріч молодих священників, які душпастирюють серед молоді.

На початку заходу єпископ-помічник владика Теодор Мартинюк подякував отцям за активність у парафіях, наголосивши, що найкращим інструментом євангелізації та душпастирства молоді є особисте свідчення святості життя.

Відтак очільниця Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР Христина Білінська ознайомила священнослужителів із державною програмою молодіжної політики, зокрема з навчальною програмою «Молодіжний працівник».

Завдання ініціативи ― об’єднати отців довкола стратегії молодіжного душпастирства УГКЦ, обговорити плани та проєкти на рік, виклики в пасторальній діяльності, спричинені пандемією. Також учасники заходу мали можливість ознайомитися з новими інструментами душпастирства та поділитися досвідом реалізованих проектів під модеруванням заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді отця Романа Демуша.

― Життя продовжується! І для нас так важливо думати про те, як бути з молоддю і як супроводжувати її в обставинах їхнього життя, ведучи до зустрічі з Богом чи в карантині, чи поза карантином. Саме тому ми відновили наші формаційні зустрічі для священників у межах Молодіжного апостоляту парафій. Побути разом, обговорити проблеми та виклики, підбадьорити один одного, віднайти нагоду співпраці, об’єднавши зусилля, і запалитися успіхами душпастирства ― це те, чого нам часто бракує, щоб бути для молоді оптимістичними свідками надії у непростих обставинах, ― наголосив голова Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отець Орест Павліський.

Під час зустрічі отці мали нагоду проаналізувати та обговорити ситуацію молодіжного душпастирства в своїх реальностях та окреслити напрямки подальшої співпраці, зокрема щодо особистої формації та вдосконаленню методів душпастирства.

dyvensvit.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next