АКТУАЛЬНО

У Тернополі відкрили інклюзивний дитячий майданчик

П'ятниця, 27 листопада 2020, 10:44
Молитвою та чином освячення, який здійснили єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк спільно із синкелом стратегії розвитку УГКЦ отцем Віталієм Козаком і помічником економа та представником наглядової ради «Карітасу-Тернопіль» отцем Петром Порохоньком, 26 листопада, розпочалося урочисте відкриття інклюзивного дитячого майданчика «Подаруй світло».

Зручний, багатофункціональний, укритий гумовим, травмобезпечним покриттям, із ігровим комплексом, обладнаним гойдалками, на яких можуть розважатися діти з інвалідністю, він, упевнені, стане улюбленим місцем дозвілля, для тернополян різного віку.

Збір коштів на його спорудження тривав вісім місяців. Загальний бюджет проєкту – мільйон гривень. До його реалізації доєдналися всі небайдужі: одні – коштами, другі – матеріалами, треті – працею.

Директор БФ «Карітас Тернопіль» о. Андрій Марчук подякував владиці Теодору та священникам за присутність і молитву, організатору та керівнику проєкту Сергію Кічулі та лідерському волонтерському руху за довіру та співпрацю, а також усім благодійникам, які долучилися до проєкту. Він наголосив: «Відкриття інклюзивного майданчику з врахуванням особливостей як фізичного, так і психологічного розвитку дітей з інвалідністю, дасть їм можливість розширити коло свого спілкування з іншими дітьми й дорослими. Дякуємо всім, хто долучився та підтримав цю благодійну ініціативу, подарувавши дітям з інвалідністю справжнє світло радості й натхнення».

Повідомляє пресслужба «Карітасу»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next