АКТУАЛЬНО

У Тернополі відновили Акт посвяти українського народу під Покров Богородиці

Понеділок, 07 квітня 2014, 08:18
Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, 6 квітня у присутності близько 90 священиків, зокрема представників Римо-Католицької та Православної Церков, віддав вірних своєї архиєпархії під Покров Матері Божої.

Символічний Чин посвяти, проведення якого зініціював Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, здійснювали перед іконою Матері Божої Зарваницької, яку для цього привезли на Театральний майдан Тернополя із Марійського духовного центру "Зарваниця".

«Сьогодні ми, переживаючи нелегкі часи терпінь і випробовувань, коли захоплено частину території нашої Батьківщини, коли йде велика інформаційна війна, коли є небезпека військових дій та загибелі наших синів і дочок, знову прибігаємо з молитвою на устах, сльозами на очах та великою вірою у серці до Пресвятої Богородиці, - звернувся архиєрей до присутніх. – На цьому Акті посвяти ми віддали кожного під Покров Матері Божої, єдиним серцем просили благословення, сили, мудрості, захисту від ворогів та навернення української нації до Бога. Бо тільки з Богом наша перемога!»

Захід розпочався процесійною ходою від архикатедрального собору. Священики несли та встановили Зарваницьку ікону на підвищенні Театрального майдану. Архиєпископ розпочав Молебень до Пресвятої Богородиці. Отець Віталій Козак зачитав Пастирське послання Блаженнішого Святослава з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Відтак Митрополит Василь у молитві звернувся до Матері Божої, просячи благословення та захисту для кожного українця, мужніх і мудрих провідників для українського народу, сили та відваги для наших воїнів, щоб могли могутнім щитом захищати свій народ.

З історії відомо, що Пресвята Богородиця впродовж віків була надійною опорою та заступницею України. Славний князь Ярослав Мудрий в часи Київської Русі віддав під її Покров український народ. У тяжкі хвилини українці завжди зверталися у молитві до Богородиці та просили допомоги. З виходом УГКЦ із підпілля Блаженніший Мирослав Іван Любачівський на прощі до Зарваниці, яка зібрала близько мільйона вірних, відновив посвяту нашого народу під Покров Пресвятої Богородиці.

 

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next