АКТУАЛЬНО

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії розпочали підготовку до Собору на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Середа, 16 квітня 2014, 11:03
Про це повідомив владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, 15 квітня на засіданні протопресвітерської ради. Архиєрей, заслухавши думки 18 протопресвітерів, підписав відповідні декрети, згідно з якими він скликає Архиєпархіальний собор Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, три сесії якого відбудуться 11 жовтня 2014 року у смт Велика Березовиця та 12 жовтня в с. Зарваниця.

Темою Собору стане гасло «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», відповідно до постанови №35 Синоду Єпископів УГКЦ, що пройшов у Києві 11–17 серпня 2013 року, та в рамках підготовки до VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ. Мета зібрання - пожвавлення життя і діяльності парафіяльних спільнот УГКЦ.

Окремим декретом владика Василь створив координаційну комісію з питань підготовки та проведення Архиєпархіального собору, до складу якої увійшли: о. д-р Віталій Козак – голова комісії, митр. прот. Павло Репела, преп. Юстиніан Городечний, прот. Роман Дутчак, прот. Іван Римар, прот. Володимир Фірман, мит. прот. Андрій Говера, д-н Тарас Винницький, ієр. д-р Іван Січкарик, мит. прот Роман Гриджук, прот. д-р Володимир Ковалковський, прот. Орест Павліський, пан Олег Герман, пані Анна Мелимука, пані Анна Зварич.

До переліку обов’язкових до розгляду питань на передсоборових нарадах та сесіях Архиєпархіального собору увійшли: Боже Слово і катехизація (керигма) – пізнання правд віри і їх втілення в щоденне життя; Літургія і молитва – участь в літургійному, таїнственному та молитовному житті на освячення Божого люду; служіння ближньому (дияконія) – приділення особливої уваги потребуючим, як у самій парафії, так і поза нею; екологія і Церква; молодь і Церква; мирянські рухи.

Передсоборова підготовка відбуватиметься у два етапи:

перший етап – парафіяльні наради, які пройдуть з 27 квітня по 8 червня (у період від Томиної неділі до празника Зіслання Святого Духа) 2014 року в усіх парафіях Тернопільсько–Зборівської архиєпархії;

другий етап – регіональні наради, які відбудуться 8-30 червня в регіональних округах.

Обрані делегати (священики та миряни) від парафій з напрацьованими матеріалами та думками візьмуть участь у регіональних зустрічах, де заслухаються доповіді, відбудеться ширше обговорення запропонованих тем. Відтак найбільш активні та здібні делегати візьмуть участь та представлять напрацювання на Архиєпархіальному соборі 11-12 жовтня.

Копії основних декретів.

Прес-служба архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next