АКТУАЛЬНО

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії розпочалися формаційні курси для дяків, паламарів, скарбників та активних мирян

Вівторок, 10 березня 2020, 15:56
9 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з благословення архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка розпочалися формаційні зустрічі для членів парафіяльних рад: дяків, регентів, паламарів, скарбників та активних мирянта парафій УГКЦ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Зустрічі, які проходять за визначеним графіком для всіх деканатів, організовує комісія у справах мирян архиєпархії. Цього разу у Зарваниці зібралися представники Зарваницького, Микулинецького та Теребовлянського деканатів.

«Парафія, як спільнота спільнот, є настільки складним організмом, що вимагає надзвичайно великої праці, - зазначив у вітальному слові до присутніх єпископ-помічник Теодор Мартинюк. - Важливо, щоб розбудова парафії не лягала на плечі одного лише пароха, але плекала співпрацю духовенства та мирян. Усвідомлення природи і місії Церкви загалом та парафії зокрема приводить людину до готовності брати на себе відповідальність. Кожна парафія є основною базовою клітиною цілої Церкви, тому ваша праця, ваше служіння для парафії є дуже важливим».

Про важливість Літургії у житті мирянина для учасників зустрічі розказував синкел у справах мирян о.-доктор Андрій Говера. Про духовну формацію і особисте життя практикуючого християнина застановлялась голова комісії у справах мирян п. Анна Зварич. Про єдність і сопричастя на парафії та як об’єднати святий Божий люд, адже «парафія – це клітина Вселенської Церкви», наголошував о. Мар’ян Паньків. Про звіти, відповідальне ведення фінансових та бухгалтерських справ на парафії розповідав п. Володимир Бойко, член парафіяльної економічної ради парафії св. Апостола Петра міста Тернополя.

Пресслужба архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next