АКТУАЛЬНО

У титулярній церкві українських кардиналів помолилися за упокій душі патріарха Любомира Гузара

Середа, 02 червня 2021, 10:21
У четверту річницю з дня відходу до вічності світлої пам’яті патріарха Любомира Гузара, 31 травня 2021 року, у прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ у Римі помолилися Божественну Літургію і панахиду за упокій великого провідника Церкви.

Участь у богослужінні, яке очолив о. Марко Семеген, ректор прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ в Римі, голова товариства «Свята Софія», узяли сестри Чину святого Василія Великого, духовенство, українські студенти й мешканці дому «Свята Софія».

«Ми, молячись, складали Богові вдячність за багатолітнє служіння Блаженнішого Любомира нашій Церкві і всьому українському люду. Він, як відомо, був довголітнім головою товариства «Свята Софія» і, зрештою, наш собор був його кардинальським осередком», - прокоментував о. Марко.

До слова, світлої пам’яті Блаженніший Любомир, неодноразово висловлювався про собор УГКЦ в Римі, як про «храм, що об’єднував людей, котрі жили поза Україною в тих часах, коли вона була поза зв’язком із Заходом». В одному зі своїх інтерв’ю для часопису «Патріархат», опублікованому в жовтні 2013 року, він пригадав подію освячення собору в 1969 році: «Приїхало сім тисяч людей (у самій Італії тоді жило дуже мало українців) переважно з Північної Америки, Південної, з Англії, Німеччини та інших європейських країн, але це були люди “з-поза”». Він пригадав випадок, як після освячення собору на концерті з нагоди тієї події один італійський міністр сказав: «Ви збудували церкву, яка залишиться окрасою Риму».

«Вона й справді гарна, представляє в Римі нашу присутність, є так званою титулярною церквою українських кардиналів – покійного Блаженнішого Мирослава і моя. Кожен кардинал має свою титулярну церкву в Римі. Для нас, які походимо з України, Святіший Отець вже два рази давав Святу Софію, щоб акцентувати присутність України в Римі», - сказав тоді в інтерв’ю Блаженніший Любомир.

Руслана Ткаченко для пресслужби товариства «Свята Софія»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next