АКТУАЛЬНО

У Торонто провели Марійні реколекції

Понеділок, 20 жовтня 2014, 11:25
З 5 по 13 жовтня в парафії Святого Великомученика Димитрія в Торонто (Канада) відбулися Марійні реколекції. Духовні науки провів Апостольський делегат для греко-католиків в Казахстані та Середній Азії митрофорний протоієрей Василь Говера. Отець Василь прибув до Торонто на запрошення пароха храму Святого Димитрія архимандрита Івана Татарина. Такі Марійні реколекції вже стали традиційними для парафії Святого Димитрія, їх організацією займається сотрудник парафії о. Іван Паліса.

У своїх духовних науках протягом восьми днів о. Василь Говера роздумував про Богородицю у світлі Марійних празників та фрагментів з Євангелія про життя Пресвятої Богородиці. Особливу увагу реколектант звернув на тему покликання людини, на тему страждання і таємниці християнської смерті, на Марію, яка проводить християн до свого Сина, на духовне материнство та на покликання християнина до буття храмом Святого Духа. Окремими були науки для молоді та дітей про життя Словом Божим та про опіку Матері Божої в нашому житті.

У реколекціях брали участь численні парафіяни з різних українських парафій Торонто.

На завершення духовних вправ о. Василь Говера роздав іконки Зарваницької Богородиці та уділив усім присутнім благословення. під час реколекцій реколектант служив також своєю послугою в таїнстві Покаяння.

Усі охочі мали можливість скласти свої добровільні пожертви для розбудови Української Греко-Католицької Церкви в Казахстані, за що о. Василь Говера приніс свою щиру подяку від імені українських священиків та вірних з Казахстану.

Апостольський делегат відвідав також старечий будинок, дім опіки та українську школу, які діють при парафії Святого Димитрія в Торонто. В українській школі о. Василь зустрівся з дітьми із садочка та учнями 6-го класу, яким розповів про життя українців у Казахстані. В українській школі було домовлено з вчителями, щоб нав'язати контакт між учнями школи Святого Димитрія та учнями недільної школи при парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Караганді, у Казахстані.

Прес-служба УГКЦ в Казахстані

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next