АКТУАЛЬНО

У Тростянці вшанували пам’ять отця Андрія Бандери

Середа, 14 липня 2021, 10:53
11 липня в селі Тростянці Долинської територіальної громади відбулося вшанування світлої пам’яті та відкриття меморіальної дошки о. Андрію Бандері. Саме в цьому селі о. Андрій служив п'ять років, аж до арешту. Саме 10 липня минуло 80 років з дня його розстрілу.

Розпочалося вшанування із Служби Божої в церкві Святого Миколая, яку відслужили декан Долинського деканату УГКЦ о. Зореслав Котович, синкел у справах духовенства та священничих родин митр. прот. Олег Каськів, настоятель церкви Всіх святих українського народу о. Іван Барабаш зі Стрия, настоятель церви Святого Миколая о. Ігор Дутчак.

Відтак біля храму відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки, яку встановили на фасаді. До громади звернулися онук Андрія Бандери, син Володимира, Микола Давидюк. Біля пам’ятного хреста, на якому зазначені роки служіння о. Андрія в селі, було відправлено поминальну панахиду. Наймолодші віряни представили інсценізацію на духовну тематику.

Далі відбулася екскурсія до оновленої кімнати – Музею отця Андрія Бандери і родини. На захід завітали представники сусідніх Витвицької, Вигодської та Болехівської громад, делегації зі Львова, Тернополя, Івано–Франківська, Калуша, Коломиї, Снятина, Надвірної, Стрия, Угринова, зі Сходу України. Після екскурсії, перед тим, як скликати всіх учасників події до концертної зали, їх було запрошено до частування.

На завершення відбувся вечір-спогад «Життєвий подвиг о. Андрія Бандери».

ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next