АКТУАЛЬНО

У Трускавці відбулися реколекції для священничих родин Одеського екзархату УГКЦ

Понеділок, 25 липня 2022, 12:05
З 18 по 22 липня 2022 року в Трускавці на Львівщині, у Пасторально-реабілітаційному центрі «Оранта» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, відбулися реколекції для священничих родин Одеського екзархату УГКЦ. Духовні вправи організовано з благословення і підтримки владики Михайла Бубнія.
Зображення 1 / 4 Використовуйте клавіші для перегляду

Цьогорічні реколекції через активні бойові дії на півдні вперше відбулися на заході Україні. Духовні зустрічі провадив реколектант о. Ігор Цмоканич, викладач біблійного богослов’я Дрогобицької духовної семінарії. Реколекції відбуваються у два тури.

Розпочалися духовні вправи спільною молитвою. Відтак отець-реколектант проводив духовні науки для священників та їхніх дружин, висвітлюючи біблійні теми. Протягом п’яти днів о. Ігор зосереджував увагу присутніх на стосунках із ближніми і Богом, зокрема реколектант пояснював старозавітні події.

Протягом реколекцій священничі родини зі своїм архиєреєм відвідали старовинну церкву Святого Юра в Дрогобичі, яка є пам'яткою галицької дерев'яної архітектури кінця XV – початку XVI століть. Отець Ігор Цмоканич цікаво розповів про архітектуру та інтер’єр святині, зокрема про релігійні композиції, іконостас, їхню історію та значення. Також присутні відвідали в Дрогобичі велику синагогу і Дрогобицьку духовну семінарію, де гостей зустрів і розповів про історію духовного навчального закладу проректор з навчання о. Роман Андрійовський.

Під час реколекцій владика Михайло Бубній вітав ювілярів із знаменними датами, які припали на ці дні. Священнича сім’я Тарас святкували свій 20-річний ювілей подружнього життя, а о. Микола Тюрдо – 20-річний ювілей священничих свячень. На Божественних Літургіях присутні молилися за священнослужителів і вірних, які перебувають на тимчасово окупованій території Одеського екзархату, і за тих, які загинули у війні.

Окремо відбулася зустріч владики Михайла зі священниками екзархату, під час якої владика ознайомив духовенство з постановами Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який відбувся у Перемишлі (Польща) 7-15 липня 2022 року. Рівно ж екзарх Одеський особисто та від імені Блаженнішого Святослава висловив вдячність і повагу всім священнослужителям за їхнє вірне і жертвенне служіння на території екзархату в час війни і за чисельні соціальні ініціативи, які проводяться в парафіях.

Завершилися реколекції Молебнем до Богородиці, перед яким присутніх вітав музичними вітаннями брат Пахомій, ЧСВВ. Після молитви правлячий екзарх Одеський владика Михайло Бубній висловив сердечні слова подяки отцю-реколектанту за глибокі духовні науки, які протягом п'яти днів доступно і з усмішкою провадив о. Ігор.

Курія екзархату на чолі з правлячим екзархом Одеським владикою Михайлом Бубнієм висловлює щирі слова подяки преосвященному владиці Ярославові Прирізу, єпарху Самбірсько-Дрогобицькому, та владиці Григорієві Комару, єпископу-помічнику, за  гостинність.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next