АКТУАЛЬНО

У Трускавці мистецькою програмою «Покликаний» вшанували праведного Андрея Шептицького

Понеділок, 30 листопада 2020, 17:43
27 листопада 2020 року в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Трускавця відбулася лекція та мистецька програма “Покликаний… Посвята у 155-ті роковини праведному Андрею Шептицькому”.

Захід розпочався зі слова-лекції про митрополита Андрея, яке промовив Михайло Перун, доцент кафедри богослов’я УКУ, директор Фундації «Андрей».

В основу слова доповідач поклав душпастирське служіння, а також підкреслив особливу роль праведного Андрея Шептицького у розбудові шпиталю «Народна лічниця», екологічних проєктів, підтримку значущих ініціатив для Церкви та українського народу.

Про основні штрихи служіння митрополита Андрея Шептицького розповіла ведуча – заслужена працівниця культури України Марія Христинич. Ця розповідь перепліталася з музичним супроводом у професійному виконанні солістів, хору та камерного оркестру лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Володимира Вівчарика.

Після завершення мистецької програми слово виголосив о. Володимир Бондарчук, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці, склавши подяку виконавцям, Заслуженій академічній капелі України «Трембіта» та Фундації «Андрей», за організацію заходу, а також усім присутнім за вшанування праведного митрополита Андрея Шептицького.

Пресслужба Фуднації «Андрей»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next