АКТУАЛЬНО

Проводиться збір пожертв до фонду «Андріїв гріш», який покликаний підтримати душпастирські та соціальні ініціативи Глави УГКЦ

Субота, 12 грудня 2020, 12:46
Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, із нагоди свята Апостола Андрія Первозваного в УГКЦ встановлено День загальноцерковної молитви в наміренні Отця і Глави УГКЦ та особливих ситуацій в нашій Церкві. Цього дня або, за рішенням правлячих ієрархів, іншого дня проводиться загальноцерковний збір коштів для фонду «Андріїв гріш», який призначений для реалізації душпастирських і соціальних ініціатив через Отця і Главу УГКЦ.

Блаженніший Святослав упродовж останніх років багато разів у різний спосіб надавав допомогу потерпілим унаслідок воєнних дій на Сході країни - як через осіб, безпосередньо заангажованих у соціальній сфері (військових і лікарняних капеланів, соціальних працівників), так і особисто. До нього безупинно звертаються люди, які потребують материнської підтримки з боку Церкви. Цього року великими викликами для багатьох людей стала пандемія коронавірусу з усіма пов’язаними з нею труднощами та повені на Західній Україні.

«Завдання Глави Церкви – підтримати тих, які найбільше потребують допомоги, зокрема й фінансової. Таким ресурсом, із якого Глава Церкви може черпати засоби для служіння потребуючим, є фонд «Андріїв гріш». Складаючи пожертви на цей фонд, ви не допомагаєте особисто Главі Церкви, а передаєте в його руки елементи швидкого служіння і реагування, невідкладної допомоги для тих, хто є в найбільшій нужді та потребі», – сказав Предстоятель у відеоролику, присвяченому цій темі.

Об’єднавши свої пожертви в одному фонді, ми зможемо ефективно і швидко відповісти на заклики про допомогу. Цей збір коштів є виявом нашої церковної соборності, оскільки проводиться як в Україні, так і за кордоном.

Закликаємо всіх вірних нашої Церкви та людей доброї волі долучитися до цієї ініціативи та допомоги найбільш потребуючим, вклавши свою лепту до благодійної скарбниці нашої Церкви-матері під проводом Отця і Глави УГКЦ.

Скласти пожертву можна за цим посиланням: http://www.mudrasprava.fund

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next