АКТУАЛЬНО

У центрі Трускавця владика Ярослав Приріз освятив каплицю Гробу Господнього

Четвер, 01 жовтня 2020, 14:27
27 вересня, у свято Воздвиження чесного і животворного Хреста, по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії у храмі Святого Миколая в місті Трускавець єпископ Самбірсько-Дрогобицький Ярослав Приріз у співслужінні з місцевими священниками освятив каплицю Гробу Господнього.

Святиню звели на території храму Святого Миколая.  Як розповів Tvoemisto.tv прессекретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії Олег Чупа, копія Гробу Господнього на львівському курорті – чи не одна з найбільших в Україні, яка може стати новим місцем для паломників. На її облаштування знадобилося кілька років.

«Зведенням і будівництвом цілого комплексу займався парох храму Святого Миколая у Трускавці – отець Петро Івасівка. Ідею виношував давно і ось цього року будівництво нарешті вдалося завершити. Чи є вона найбільшою гробницею в Україні достеменно сказати важко. Але ті, що приїжджали у Трускавець, таки казали, що копія Гробу Господнього справді значно більша за інші», – каже Олег Чупа.

За його словами, основний задум – щоб кожен відвідувач зумів пережити досвід відвідин того місця, де було поховано тіло розп’ятого Христа і де сталося Його Воскресіння.

Копія Гробу Господнього доступна для всіх відвідувачів та паломників.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://risu.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next