АКТУАЛЬНО

У церковній школі УГКЦ в Будапешті завершився навчальний рік

Четвер, 18 червня 2020, 16:49
13 червня в Рідній школі в Будапешті при Українському центрі кардинала Любомира Гузара в Угорщині завершився навчальний рік Конкурсом талантів 2019-2020.

На Конкурсі талантів були представлені три категорії учасників - молодша, середня і старша. Учні мали можливість обирати номінації за своїм бажанням і брати участь одразу в декількох.

Учні виступили в таких номінаціях: "Знавець української мови", "Художнє слово", "Юний історик", "Співаночка", "Інструментальне виконання", "Живопис та прикладне мистецтво", "Майстер-перукар".

У конкурсі в онлайн-спосіб також взяли участь учні, які не змогли взяти участь через карантинні обмеження.

Батьки та гості свята побачили малюнки, послухали вірші з кращих добірок української поезії, послухали гарні українські пісні і навіть приєдналися до фінального номеру-пісні "Україна - це ти".

"Діти та викладачі мали можливість показати результати своєї праці. Незважаючи на перехід навчального процесу в формат онлайн, школа продовжувала працювати і жодного уроку не було скасовано. Ми мали 30 навчальних субот протягом року, а також працювали за авторськими програмами наших вчителів", - розповіла Олена Бескоровайна, керівник школи.

Як нагороду за річні старання, усі діти отримали подарунки, дипломи, книги. Але найголовніше - вони отримали знання, підтримку і любов своїх вчителів, наставників і батьків, які надають можливість не втрачати свого коріння, культури і звичаї української нації.

На завершення конкурсу до присутніх звернувся о. Дам’ян Габорій, який поблагословив учасників та подякував п. Олені Бескоровайній, що наважилася очолити школу з вересня минулого року та успішно провадила процес функціонування життя закладу, особливо під час пандемії, аж до сьогоднішнього завершення.

Голова конкурсного журі, очільниця Товариства української культури в Угорщині пані Ярослава Хортяні привітала всіх із завершенням навчального року, побажала дітям нових звершень. Вона наголосила, "що місія тих, хто живе і вчиться в Будапешті, -  продовжити ростити ті зерна культури і мови, які проростуть любов'ю до України і передадуться наступним поколінням".

У неділю (14 червня) діти з батьками та вчителі взяли участь в подячній Літургії на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті з нагоди завершення навчального року.

У рамках навчального процесу українська малеча вивчала основи християнської віри, а також підготовлялася до першої Сповіді. Цього року було сформовано дві групи до сповіді, перша з них приступила до Тайни Покаяння та урочистої Євхаристії в день Зіслання Святого Духа, а наступна приступить під час парафіяльного празника в день Покрови Пресвятої Богородиці.

Рідна школа в Будапешті запрошує приєднатися до її родини тих дітей, які живуть у столиці Угорщини і поблизу та хочуть навчатися граючись. Школа почне працювати з вересня 2020 року!

За матеріалами прес служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next