АКТУАЛЬНО

У церковній школі в Будапешті завершилося навчання

Вівторок, 22 червня 2021, 16:31
19 червня завершилося навчання в церковній школі. Остання навчальна зустріч проходила на природі.

Найважливішою подією дня було вшанування Дня тата. У рамках святкування проходили різноманітні конкурси та ігри, у яких брали участь діти із своїми татами.

Отець Дам’ян Габорій, засновник школи і голова наглядової ради, нагадав учасникам шкільного свята, що цей рік був проголошений Папою Франциском Роком святого Йосифа, який є прикладом справжнього батьківства. "Тішимося, що тати дітей нашої школи завжди беруть активну участь в навчальному процесі протягом року", - підкреслив священник.

На завершення дня діти з батьками та вчителями взяли участь у першій україномовній екскурсії в найдовших печерах Угорщини – Палвелді та Семлегеді.

20 червня, у день Зіслання Святого Духа , батьки з дітьми взяли участь у подячній молитві в парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Довідка:

У 2018 році школа розпочало свою діяльність із благословення владики Йосифа Міляна, голови ПМВ, та владики Филипа Кочіша, митрополита Угорської Греко-Католицької Церкви. Школа провадить своє навчання щосуботи і належить до категорії спеціальної школи.

Нещодавно розпочався процес державної реєстрації школи, яка дасть можливість учням отримувати державний диплом про знання рідної мови і зарахувати необхідний мовний іспит на завершення навчання в школі та в гімназії.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next